mrsgrip.blogg.se

Fru Grip har tankar om livet med två små barn och kampen att återfå formen (ja av något slag vore fint) och livets övriga små glädjeämnen tillsammans med herr Grip. Här inne presenteras den oglammiga nakna och osminkade vardagen, en småbarnsmammas dagliga cirkus!

Tajming?

Kategori: Allmänt

Jag tror inte att det är ett ord som finns i ett barns värld, helt klart inte! Eftersom mini har börjat sova bättre på natten så tycker han det är läge att korta ner natten något. Halv fem är ju lagom att gå upp. Före halv sex kliver inte jag upp, helt klart inte, det finns inte i min vuxenvärld! 
 
När vi väl klivit upp gäller det att ganska snabbt rodda gröt, helst inte ens gå på toaletten innan. För när mini hamnar på golvet då blir hans ljudnivå ett par hundra decibel för hög. Han är inte hungrig men inte heller mätt. Han är trött men inte tillräckligt för att somna om. Han har tråkigt eftersom storebror inte är med honom. Så för att resten av huset ska få sova lite längre så är det bära som gäller. Under tiden man rör i gröten skriker mini som besatt. 
 
Hinner man sätta ner mini i stolen och få in fem skedar gröt innan storebror vaknat av lillebror så är väl det bra. När lillebror väl hört storebror så kan man absolut inte äta mer, måste träffa idolen. Kasta resten av gröten!
 
Storebror ska äta frukost. Lillebror är inte hungrig efter fem skedar gröt, skriker i glädje och frustration vid bordet. Storebror får ont i öronen säger att lillebror ska gå på sitt rum. Lillebror går från bordet. Leka på rummet? ! Nä stå vid storebrors stol och skrika och dra i hans fötter. Vill leka nu! Plocka upp lillebror i stolen. Lillebror skriker och storebror håller för öronen. 
 
Mamma får stå bredvid bordet med lillebror i famnen för att ge storebror chans att äta. Storebror vill inte äta, han är ju själv vid bordet! 
Kommentera inlägget här: